ThermoTerra BF (PC)

Roth grond/water warmtepomp ThermoTerra BF

De Roth ThermoTerra BF overtuigt met een vermogen van 1,25 tot 5,95 kW voor verwarming en passieve koeling en een compact ontwerp. De warmteopwekker en geïntegreerde sanitair warm water boiler (178 liter) zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor een hygiënische en ruimtebesparende oplossing. De maximum aanvoertemperatuur is 65°C. Het koelcircuit bevindt zich onderaan de warmtepomp in een uitneembare Multibox. Hierdoor wordt de compressor extra geïsoleerd, waardoor de werking bijna geluidloos is.

Eenvoudige en flexibele installatie

De Multibox kan voor transport en montage verwijderd worden. Hierdoor kan men de behuizing ook horizontaal vervoeren naar de installatieplaats. De aansluitingen voor verwarming, sanitair warm water en elektriciteit zijn aan de bovenzijde van de behuizing. Het aansluiten van het grondcircuit kan ofwel bovenaan links of rechts. De servicetoegang is alleen aan de voorkant. De installatielocatie van de Roth ThermoTerra BF kan daarom flexibel worden gekozen, zoals in een hoek of direct aan een muur.

Roth ThermoTerra BF met vraaggerichte warmte-afgifte

Frequentiegestuurde warmtepompen volgen precies de wensen van de gebruikers en het gebouw en verhogen hierdoor de energieefficiëntie. Zowel de compressor als de warmtebron- en verwarmingspomp passen hun snelheid automatisch aan volgens de werkelijke vraag. De Roth ThermoTerra BF heeft een uitstekende COP-waarde van 4,86. De werkingskosten worden verder beperkt door de lage vraag en aanloopstroom.

Naast een ééngezinswoning is de warmtepomp ThermoTerra BF bijzonder geschikt voor meergezinswoningen. In meergezinswoningen kan elke wooneenheid apart voorzien worden van een eigen warmtepomp. U kan hierdoor een premie per wooneenheid aanvragen.

 De warmtepompen zijn geschikt voor smartgrid en koppelbaar aan fotovoltaïsche panelen.

Voordelen
  • frequentiegestuurd
  • hoge prestatie-coëfficiënt
  • laag energieverbruik
  • compact ontwerp
  • uiterst stille werking
  • hydraulische componenten zijn geïntegreerd
  • optioneel met koelfunctie (variante PC)
  • eenvoudige installatie
  • minimaal ingenomen ruimte
  • geïntegreerde sanitair warm waterboiler
Mogelijke uitvoeringen

 

Uitvoering Min/max vermogen
B0/W35 EN 14511
Afmetingen
(b x d x h)
Gewicht Artikelnummer
Roth ThermoTerra BF 6 kW 1,25-5,95 kW / 4,86 COP 598 x 705 x 1850 240 kg 1135008061
Roth ThermoTerra BF 6 kW PC
1,25-5,95 kW / 4,86 COP
598 x 705 x 1850
 240 kg
1135008181

Afmetingen in mm

Downloads